Lösenordsfri autentisering

Postat av Philip Scandsec

Enklare inloggning

MFA Multifaktorautentisering eller tvåstegsverifiering som det även kallas innebär att du som en extra säkerhet använder två olika verifieringssteg. Efter att ha skrivit in lösenord som första steg behöver du sedan utföra nästa steg som till exempel kan vara att besvara (trycka #) ett maskinuppringt samtal till din mobiltelefon.

Bekvämlighet

Användare låser upp kryptografiska inloggningsuppgifter med enkla inbyggda metoder som fingeravtrycksläsare eller kameror på sina enheter, eller genom att utnyttja enkla att använda FIDO-säkerhetsnycklar. Konsumenter kan välja den enhet som bäst passar deras behov.

Säkerhet

FIDO2 kryptografiska inloggningsuppgifter är unika på varje webbplats, lämnar aldrig användarens enhet och lagras aldrig på en server. Denna säkerhetsmodell eliminerar riskerna för phishing, alla former av lösenordstöld och attacker om återuppspelning.

Integritet

Eftersom FIDO-kryptografiska nycklar är unika för varje webbplats kan de inte användas för att spåra användare på olika webbplatser. Dessutom lämnar biometriska data, när de används, aldrig användarens enhet.

Skalbarhet

Webbplatser kan aktivera FIDO2 genom ett enkelt JavaScript-API-samtal som stöds över ledande webbläsare och plattformar på miljarder enheter som konsumenter använder varje dag.


Dela det här inlägget← Äldre inlägg Nyare inlägg →