Multifaktorautentisering (MFA)

Postat av Philip Scandsec

Enklare inloggning

Multifaktorautentisering (MFA) eller tvåstegsverifiering (2FA) skyddar dina applikationer genom att använda en andra valideringskälla utöver ditt lösenord för att verifiera din identitet.

Phishing & stulna lösenord

Internet är idag en central del av våra liv, i arbetslivet såväl som i vardagen. Den tekniska utvecklingen som ständigt förenklar och förbättrar delningen av information mellan människor, öppnar även upp för stora risker med datastöld och bedrägerier. Varje dag hamnar 18 miljoner lösenord i fel händer, vilket har förödande konsekvenser för privatpersoner och företag.
→ Läs mer: Fem tips om hur YubiKey kan skydda dig från nätfiske och andra attacker när du jobbar hemifrån

Lösenord växer i antal och komplexitet

Med ökade risker följer ett växande behov av att skydda sin information. Som individer tvingas vi memorera flera lösenord, ofta komplexa och gärna unika till våra olika enheter. Ju mer vi förenklar för oss själva desto högre blir risken att känslig data stjäls.

Mobila autentiserare stoppar inte phishing

Tvåfaktorautentisering (2FA) är en väl beprövad metod för att öka säkerheten och skyddet av känslig data. Dessa lösningar förhindrar dock inte moderna phishing-attacker.

Ett säkrare internet för alla

Säkerhetsnycklar anses istället vara det säkraste och mest användarvänliga säkerhetsverktyget på marknaden idag. Miljontals användare världen över använder säkerhetsnycklar för att förenkla åtkomsten till enheter, appar och internettjänster med bibehållet skydd för sin känsliga data. Med hjälp av en säkerhetsnyckel behöver du bara komma ihåg ett lösenord och är dessutom skyddad mot moderna phishing-attacker. Beställ din säkerhetsnyckel idag!


Dela det här inläggetNyare inlägg →