YubiKey 5-serien: Säkerhetsnyckeln med stöd för flera protokoll

Julkaissut Philip Scandsec

Anpassa autentiseringen för befintliga företagssystem och visa vägen mot en lösenordsfri framtid.

Att endast använda användarnamn och lösenord sätter viktig företagsinformation i riskzonen

Katastrofala säkerhetsbrister toppar rubrikerna varje dag - och av goda skäl. En enda säkerhetsöverträdelse kostar i genomsnitt 3,86 miljoner USD.1 81 % av överträdelserna orsakas av stulna eller svaga lösenord.2 Som ett resultat kan IT-organisationer inte uteslutande förlita sig på lösenord för att skydda företagsinformation. Det är avgörande att använda starkare autentisering för anställda och kunder för att undvika risk och att bli nästa mål.

Från smartkort till en lösenordsfri framtid

YubiKey 5-serien är en hårdvarubaserad autentiseringslösning som ger överlägset skydd mot kontokapningar och möter förordningar. Vet inte om vi kan översätta ‘enables compliance’ sådär. Hoppas vi har en bättre fras att använda. YubiKey erbjuder stark autentisering med stöd för flera protokoll, inklusive befintlig smartkortsautentisering och WebAuthn/FIDO2, den nya standarden som möjliggör alternativ till (ta bort ‘för’) för svag lösenordsbaserad autentisering. Med YubiKey ökas säkerheten tack vare hårdvarubaserad autentiseringskryptografi med öppna nycklar. YubiKey är enkel att använda, snabb och pålitlig, och sänker IT-kostnaderna samt eliminerar kontokapningar.

YubiKey 5-serien erbjuder utökade autentiseringsalternativ

  • Stark enfaktor - lösenordsfri: Ersätter svaga lösenord med lösenordsfri Saknas punkt
  • Stark tvåfaktor - lösenord + Autentiseringsverktyg: lägg till tap-n-go-autentisering för säker ta bort ‘n’ i slutet.
  • Stark multifaktor- lösenordsfri + PIN: Kombinera tap-n-go-autentisering med en PIN-kod för att klara höga krav på exempelvis finansiella transaktioner eller skicka ett recept.

YubiKey erbjuder stark, skalbar autentisering

Att YubiKeys stödjer flera protokoll gör det enkelt att anpassa autentiseringen till befintliga system samtidigt som den banar väg för en lösenordsfri framtid.

  • Autentisering och kryptografiska protokoll som stöds inkluderar FIDO Universal 2nd Factor (U2F), WebAuthn/FIDO2, Personal Identity Verificationkompatibelt smartkort (PIV) och OpenPGP smartkort.
  • Fungerar både tillsammans med större operativsystem som Microsoft Windows, macOS, iOS, Android och Linux samt med ledande webbläsare.
  • Finns i olika utföranden som gör det möjligt för användare att ansluta via USB-, NFCeller Lightning-anslutning.
  • Nyhet! YubiKey 5Ci erbjuder stöd för flera protokoll och finns tillgänglig med både USB-C- och Lightninganslutningar för att säkra appar och tjänster på alla större plattformar, inklusive Apple-enheter.

 

YubiKey: Välbeprövad, enkelanvänd säkerhet som används av världens ledande företag

Motstår MITM-angrepp (Man-in-the-Middle) och eliminerar kontokapningar.
All mjukvara som laddas ner på en dator eller mobil är sårbar för skadlig programvara och hackare.YubiKey baseras på hårdvara med autentiseringshemligheten lagrad på ett separat säkert chip som är inbyggt i YubiKey. Den är inte anslutet till internet så den kan inte kopieras eller stjälas.

Minska IT-kostnaderna
YubiKey sänker dramatiskt den största ITsupportkostnaden: återställning av lösenord, något som
kostar Microsoft över 12 miljoner USD per månad (källa: "Saying Goodbye to Passwords", Alex Simons, Manini Roy, Microsoft Ignite 2017).

Genom att byta från mobila engångslösenord (OTP) till YubiKey såg Google följande resultat(källa: "Security Keys: Practical Cryptographic Second Factors for the Modern Web, Google Inc").

  • Noll kontokapningar
  • 4 gånger snabbare inloggningar
  • 92 % färre samtal till IT-support

Den här bilden illustrerar hur snabbt Google minskade lösenordsrelaterade incidenter efter byte från OTP till YubiKey. 

Enkel att använda, snabb och pålitlig

Användare behöver inte installera någonting utan kan använda YubiKey på några minuter. YubiKey är pålitlig eftersom den inte kräver ett batteri eller nätverksanslutning, så den är alltid igång och tillgänglig.

YubiKey 5 NFC, YubiKey 5C och YubiKey 5Ci passar perfekt på en nyckelring, medan YubiKey 5 Nano och YubiKey 5C Nano är utformade för att sitta kvar i USB-porten. Detta garanterar att alla YubiKeys är lättillgängliga och ger samma nivå av digital säkerhet.

Enkel installation

IT-avdelningen kan installera YubiKeys på bara några dagar istället för flera månader. En enda nyckel kan genom sitt flexibla stöd för flera protokoll fungera direkt med hundratals system, både i molnet och lokalt. Detta eliminerar behovet av dyrbara integrationer eller separata enheter för varje system.

YubiKey-funktioner: Dessa funktioner är inkluderade i YubiKey 5 NFC, YubiKey 5C, YubiKey 5 Nano,
YubiKey 5C Nano och YubiKey 5Ci. Tekniska specifikationer finns på yubico.com.

Pålitlig ledare inom autentisering

Yubico är huvudgrundare av WebAuthn/FIDO2 och U2F standarderna antagna av FIDO-alliansen. Vi var det första företaget som producerade säkerhetsnycklar med stöd för både WebAuthn/FIDO2 och U2F. YubiKeys tillverkas på våra kontor i USA och Sverige. De upprätthålle säkerhet och kvalitetskontroll över hela tillverkningsprocessen.


Jaa tämä julkaisu← Vanhempi julkaisu